Waldorf Oyuncaklar

Waldorf Oyuncaklar

Çocukların hareket, müzik sanat ile öğrendikleri, deneyim ve keşifle hayatlarını zengin kıldıkları düşünülmektedir. Waldorf eğitimde çocukların toplumsal aidiyet duygularını geliştirme, yardımlaşma, saygı duygularının geliştirilmesi hedeflenir.  Rudolf Steiner yaklaşımı çocukların potansiyele sahip olduğu ve uygun koşullar sağlandığında potansiyelin ortaya çıktığıdır. 

Waldorf eğitim sisteminde çocuklara oyuncak olarak doğal malzemeler verilmektedir. Bir kozalak, bir dal, bir çekirdek, bir ceviz, bir deniz kabuğu olabilir. Oyuncaklar göz yormayan doğal renklerde, doğal malzemeden seçilir. Çocuklar oyun ile çeşitli roller üstlenir, taklit eder, yeteneklerini geliştirir, iş bölümünü öğrenir. Çocuklar oyuncaklarla oynarken aynı zamanda matematikleri gelişir. 

Waldof eğitim sisteminde anaokulu, anasınıfıadeta ev gibidir, evdeki yaşamın devamı gibidir. Sınıflar zengin uyarıcı nesnelerle donanmıştır. Fen, müzik, drama, sanat aktiviteleri yapılır, öğretmenler hikayeler anlatır, çocuklarla şarkılar söylenir, şiirler okunur ama hiçbir zaman çocuklar zorlanmaz, Çocuk istediği zaman aktivitelere katılır. Çocuklar doğal bir ortamda bilgi aktarımı yapılır, becerileri gelişir ve eğitim alır. 

Waldof eğitim sisteminde yer alan doğal oyuncaklara benzer doğadan gelen ahşap ile yapılan, göz yormayan doğal renkte olan, eğitici ahşap oyuncaklar toytoy ahşap oyuncak tarafından çocuklarınıza sunulmaktadır. 

Toytoy Waldorf oyuncaklarını buradan ziyaret edebilirsiniz.

https://www.toytoy.com.tr/waldorf-oyuncaklar

 

 

 

 

Etiketler: blog, oyuncak seçimi, waldorf,
Aralık 12, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR