Oyuncak Nasıl Seçilir

Oyuncak Nasıl Seçilir

 

0-6 aylık bebek oyuncakları seçimi yapılırken çocuğun gelişimi göz önünde bulundurulur ve gelişime göre oyuncak seçilir. 0-6 aylık bebekler dünya ile yeni tanışmakta ve keşfetmeye çalışmaktadır. Bu nedenle keşiflerinde yardımcı olacak ve o minicik bedenlerine zarar vermeyecek oyuncaklar seçilmelidir. Öncelikle kimyasal maddeler içermeyen sağlığa zararlı oyuncaklardan uzak durulmalıdır. Ayrıca hijyen çok önemlidir. Kolay temizlenen, doğal malzemelerden yapılan, yumuşak dokulu oyuncaklar tercih edilmelidir. Çocuğun görsel ve işitsel yetilerini geliştiren sesli ve renkli oyuncaklar seçilmelidir. 0-6 aylık bebekler eline aldıkları oyuncakları ağızları ile keşfetmeye çalışmaktadır. Bu bilgiler ışığında bebeğe alınabilecek oyuncaklar diş kaşıyıcılar, çıngıraklar, bez bebekler, yumuşak toplar, birbirine geçmiş halkalardan oluşan, bebek karyolasına asılabilen sarkıt oyuncaklar tercih edilmelidir. Hışırtılı sesler çıkaran farklı dokularda kumaşlardan yapılan oyuncaklar da bebeklerin sevdikleri oyuncaklar arasındadır. Çocukların kendilerini görebilecekleri kırılmaz aynalı oyuncaklarda bebeklerin dikkatini çekmektedir. Müzikli oyuncaklarla oynamaktan keyif almaktadırlar.

 

6-12 aylık bebek oyuncakları da yumuşak ve sağlam olmalıdır. Bebekler bu dönemde kavrama, yere bırakma, atma becerilerini öğrenmektedir. Emeklemeye de bu dönemde başladıklarından bebek oyuncakları hareketli olmalıdır. Bebeklerin yürüme öncesi kaba motor becerisi gelişmekte olduğundan hareketli oyuncaklar uzanma becerilerini harekete gelişmektedir. Bebeklerin yürümelerine yardımcı olacak hareketli oyuncaklar tutmalı ve sürülebilir olması tercih edilmelidir. Bebekler ittirerek oyuncakları hareket ettirebilmelidir. 

Erken dönem Toytoy oyuncaklarını buradan inceleyebilirsiniz.

 

1-2 Yaş çocuk oyuncakları çocuğun gelişimine göre seçilmelidir. Çocuklar bu çağda tek başına yürümeye başlamakta, koşmakta, yemek yemeye çalışmaktadır ve hareket kabiliyetleri artmaktadır. Bu nedenle öncelikle oyuncaklarının sağlam, dengeli, parçalara ayrılmayan, fiziksel özelliklerine uygun olması gerekmektedir. Çocuk oyuncağın üzerine çıktığında oyuncak kırılmamalıdır. Çocuklar bu dönemde artık bazı şeyleri kendileri tercih etmekte,  gözlemci, taklitçi özellikleri gelişmektedir. Oyuncaklarının renklerini, büyüklüklerini kendi tercihlerine göre seçmektedirler. 

1 yaş Toytoy oyuncaklarını buradan inceleyebilirsiniz.

 

12-24 aylık çocuk oyuncakları arasında bebekler, ahşap oyuncak arabalar, ahşap alet takımları, oyuncak hayvanlar, puzzle, ahşap blok oyuncaklar, ahşap Legolar, alışveriş arabaları, meyve sebzeler, boya kalemleri, el ve parmak kuklaları bulunmaktadır. 

1-2 yaş Toytoy oyuncaklarını buradan inceleyebilirsiniz.

 

2-3 Yaş Çocuk Oyuncakları Seçiminde de çocuğun gelişimine göre yapılmalıdır. Bu çağda çocukların ince ve kaba motor becerileri gelişmiş, fırtına gibi koşmakta, atlayıp zıplamaktadırlar artık. El becerileri gelişmiş, çok iyi taklit eder hale gelmişlerdir. Meslek oyunlarına merak sarmakta, arkadaşlarıyla doktorculuk, aşçılık, tamircilik, evcilik oyunları oynamaktadır. 

2-3 yaş Toytoy oyuncaklarını buradan inceleyebilirsiniz.

 

2-3 Yaş çocuk oyuncakları arasında yapbozlar, ahşap arabalar, iş makinaları,  tekerlekli hayvanlar, ahşap oyun evleri, ahşap oyun evinin içinde bulunan ahşap oyuncak ütü masası gibi ev gereçleri, oyun hamurları, eğitsel resimli kitaplar, bilyeler, zeka kartları, top, park oyuncakları, ahşap dönmedolap, eğitici ahşap küp ve Legolar bulunmaktadır.
 

3 yaş Toytoy oyuncaklarını buradan inceleyebilirsiniz.

Daha büyük yaşlar için farklı seçeneklere ise buradan ulaşabilirsiniz:

4 yaş Toytoy oyuncaklarını buradan inceleyebilirsiniz.

 

Etiketler: blog, oyuncak seçimi,
Aralık 13, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR