Montessori Eğitim ve Montessori Oyuncak

Montessori Eğitim ve Montessori Oyuncak

Montessori eğitim metodu, çocuğun kendi kendine yetebilmesini, kişiliğinin oluşumunu planlarken eğitimde kullanılan materyallerin doğru seçilmesi, gözlem yapılması üzerinde durur. Eğitimde,  çocuğun alanı düzenli ve bu düzenli alanda kategorize edilmiş eğitici materyaller kullanır. Çocuklara geniş bir hareket alanı sunar. Çocuk özgürdür ve isteği zamanda istediği etkinliği yapar, çocuk yapacağı etkinliği kendisi seçer. Yemek, içmek gibi ihtiyaçlarını kendisinin giderebileceği şekilde ortam hazırlanır. Montessori eğitim modelinde çocuklar adeta kendi eğitimini kendisi planlar. Bu eğitim modeli çocukların kendini birey olarak görmesi, doğruyu bulmak için hata yapması, kendi kendini eğitmesi şeklinde planlanır. Montessori eğitim modelinde çocukları özgür bırakma koşulu sağlanırken tüm bunları gözlemleyen bir gözetmen çocuklara eşlik eder. Gözetmen çocukları destekler. Bu eğitim için eğitim kurumlarında sağlanan geniş hareket alanı, özgürlük, eğitici materyaller çocukların evlerinde de aynı koşullar yaratılır. Gözetmenlik görevini aileler yapmaktadır. 

Montessori eğitiminde eğitici materyaller arasında eğitici oyuncaklar önemli yer tutar. Eğitici oyuncaklar çocuğun istediği zaman kolayca alabileceği yerde bulundurulmaktadır. Çocuğun görsel yönüne, sayısal zekasına, becerilerine göre oyuncaklar, materyaller sınıflandırılır. Çocuğun hangi yönü öne çıkarsa o yönü geliştiren oyuncaklar verilir. Kimi çocuğa mantık oyunları için oyuncaklar, kimi çocuğa lego, yapboz tarzı beceri geliştiren oyuncaklar, kimi çocuğa görsel oyuncaklar verilmektedir. 

Montessori eğitim metodu etkinlikleri ile yetişen çocukların dil becerileri, yaratıcılıkları, matematiksel işlemleri gelişir ve erken yaşta okuma ve yazmayı öğrenmektedirler. 

Çocuk gelişimini destekleyen Montessori eğitici materyalleri, oyuncakları model alınarak hazırlanan eğitici ahşap oyuncakları toytoy ahşap oyuncak sitesinden siz de çocuğunuza alabilirsiniz.

Montessori oyuncakları görmek için burayı ziyaret edebilirsiniz:

https://www.toytoy.com.tr/montessori-oyuncaklar

 

 


 
Etiketler: blog, oyuncak seçimi, montessori
Aralık 12, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR