Neden Ahşap Oyuncak

Neden Ahşap Oyuncak

Çocukların zihin ve bedenlerini sakinleştiren, vücuttaki elektrik enerjisini alan ahşap oyuncağın aynı zamanda bakteri barındırmasının güç oluşu, özel bir dezenfekte gerektirmemesi ayrıca tercih nedeni olmaktadır.

Çevreci ahşap oyuncak kırıldığında yapıştırılabilmekte, çocuklar tarafından istenen renge boyanabilme özelliği sayesinde plastik oyuncaklardan daha avantajlıdır. 

 

Neden ahşap oyuncak tercih edilmeli sorusuna bir cevap da mutlaka ileri teknoloji ile üretilmiş, fabrikasyon olmamasıdır. Küçük bir ahşaba çekiç, testere gibi birkaç el aletiyle hayat verilmekte ve o küçük ahşap parçası çocukların ellerinden düşürmediği, en  çok onunla oynadığı, en sevdiği oyuncak olabilmektedir. Bu bir ahşap traktör, ahşap tır, ahşap vinç, ahşap oyun evi olabilmektedir. Sürdürülebilir kaynaklı çevre dostu ahşap oyuncaklar tamamen geri dönüşümlüdür. 

 

Ahşap oyuncaklar çocukların odasında kolayca yer edindiği gibi ebeveynlerin ofislerinde masaları da süslemekte, adeta bir sanat eseri olarak sergilenmektedir. 

 

Neden ahşap oyuncak denildiğinde akla gelen bir neden de kültürler arası kaynaşmayı, etkileşimi sağlamasıdır. Dayanıklı, nesilden nesile geçen ahşap oyuncak bir dedenin topacının veya at arabasının torunlarının da oynanmasına fırsat vermesidir. 

 

Çocuklar için en doğru materyalden yapılan ahşap oyuncaklar yüzyıllardır var olmakta ve var olmaya devam edecek gibi gözükmektedir. 

 

Etiketler: blog, oyuncak seçimi,
Kasım 19, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR