Oyuncak Seçimi

Oyuncak Seçimi

Oyuncak seçimi öncelikle çocukların yaşına, bireysel özelliklerine göre satın alınmalıdır veya aile üyeleri tarafından yapılmalıdır. 4 yaşında bir çocuğa 1 yaş oyuncağı alınmamalıdır. Böyle bir seçim çocuğun gelişimine hiçbir şekilde fayda sağlamayacaktır. Yaşa uygun seçim yapıldıktan sonra oyuncağın özelliklerine dikkat edilmelidir. Şekil olarak çocuğun bedensel yapısına uygun olmalıdır. Örneğin minicik elleri olan bir çocuğun eline kavrayamayacağı büyüklükte bir oyuncak verilmemelidir. 

 

Oyuncak seçiminde çocuğun hayal gücünü geliştirecek oyuncaklar almaya da dikkat edilmelidir. Çocuklar oyuncaklarla oyun kurgulamakta, birlikte oynamaktadır. Örneğin elinde bebeği olan kız çocuğu, oyun arkadaşı erkek çocuğun da bebekle oynamasını isteyebilir ve anne babalar genelde tepki verirler. Oyuncakta cinsiyet ayrımı yapılmamalıdır. Erkek çocuk da oyuncak bebeğin abisi, babası rollerini alarak güzel bir oyun oynayabilirler. Hayal güçlerini geliştirirler.

 

Oyuncak seçimi yaparken şiddeti çağrıştıran, oyuncaklar alınmamalı, çocuklar şiddet içeren tabanca, kılıç gibi tehlikeli oyuncaklarla oynamamalıdır. Oyuncakların fiziksel özellikleri de çok önemlidir. Tehlikeli materyallerden yapılan oyuncaklar alınmamalıdır. Çocuklara fiziksel zarar verebilecek, içerisinde kimyasal maddeler bulunan malzemelerden yapılan, kimyasal içeren boyalarla boyanmış oyuncaklar alınmamalıdır.


 
Etiketler: blog, oyuncak seçimi,
Kasım 19, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR